Casillo piú pizza száraz kovász, 1 kg
A Più pizza egy 0 típusú lágy búzalisztből készült természetes "élesztő" por, amely lehetővé teszi a pizza természetes kovásszal történő elkészítését sörélesztő használata nélkül. Az így készült pizzát összetéveszthetetlen illat, jó emészthetőség, finom íz és hosszú eltarthatóság jellemez, amelyek a természetes kovász használatára jellemző tulajdonságok. Nagyobb rugalmasságot kölcsönöz a tésztának, fokozza a késztermék ízét és ropogósabbá teszi, még hidegen is.
A Più pizza egyfajta természetes javítóanyag a pizzatésztához, amely természetes szárított kovászon alapul. Alapvetően közvetlenül a tésztakeverékhez adható a liszttel együtt 1% és 5% közötti adagolásban (a liszt tömegével számolva). Ezáltal a tészta nagyobb erjedési stabilitást, gyorsabb növekedést mutat, ropogósabb állag érhető el (ez a sütés módjától is függ), és jobb aromát biztosít. A gyártó javaslata szerint kezdje el a Più Pizza használatát 2%-os adaggal (a liszt tömege alapján), majd igény szerint növelje vagy csökkentse az adagot.
Adatok: