Az adaptív cserélőszivattyúnak köszönhetően a Pastomaster HE intelligens technológiával rendelkezik, amely különös gondot fordít a keverékre.
A zsírgolyókat nagymértékben mikronizálja 2-5 mikronos finomságúra, így teremtve meg a krémesebb fagylalt alapját.
Az egy darabból álló cserepumpája maximális higiéniát tesz lehetővé még nyers tej esetén is. A kihúzható szállítószalag lehetővé teszi a különböző viszkozitású keverékek kezelését.
Minőség
GELATO- ÉS JOGHURTKEVERÉKEK:
9 alapprogram mindenféle alapvető, teljes gelato- és joghurtkeverék előállításához.
SAUCES *Kizárólag a Pastomaster 60 HE modellekhez:
Programok 7 szósz előállításához, amelyek az alapkeverékekkel együtt klasszikus zselé ízek gyors előállításához használhatók.
SPECIALITÁSOK *Kizárólag a Pastomaster 60 HE modellekhez:
Programok 6 kézműves különlegesség előállításához, amelyeket a fagylaltozóban kínálhat.
INGYENES PROGRAMOK:
5 ingyenes program áll rendelkezésre, hogy a gelato kézműves személyre szabhassa és megjegyezhesse a saját pasztőrözési ciklusokat.
SAJT:
8 program a gyártáshoz: Ricotta sajt, Robiola sajt, Lágy sajt, Kemény sajt, Speciális sajt, Főzött savó, Tömeges indítósajtok, Savó indítósajtok.
TEJ:
Hőkezelés, Menetrend szerinti hőkezelés, Alacsony tejpasztőrözés, Magas tejpasztőrözés előállítására szolgáló programok.
A géphez tartozik egy receptkönyv részletes receptekkel és az összetevőkre vonatkozó információkkal, amelyek a gép elején található QR-kód beolvasásával letölthetők.
Teljesítmény
Csereszivattyú
Az összetevők a tartály alján található cserepumpás csészében keverednek és pasztőröznek. Ez az exkluzív, szabadalmaztatott Carpigiani technológia garantálja:
Magas mikronizációt: a milliméteres csésze-keverő kapcsolás és a különböző keverési sebességek különösen finom méretűre, 2 és 5 mikron közötti méretűre csökkentik a zsírgolyókat, így a gelato krémesebb és stabilabb lesz. A kiváló hatékonyság lehetővé teszi a minimális adagokkal való munkát is, a keverék megégésének veszélye nélkül. Ezenkívül az eredeti száraz bain-marie rendszer megakadályozza a termék felhalmozódását.
A kiváló hatékonyság lehetővé teszi, hogy minimális adagokkal is dolgozhasson a keverék megégésének kockázata nélkül. Ezenkívül az eredeti száraz bain-marie rendszer megakadályozza a termék felhalmozódását.
Nyers tej: Az egyrészes csereszivattyú, az új csapkialakítás és a speciális szállítószalag* biztosítja a keverékek abszolút biztonságát, még nyers tej használata esetén is (*minden modellhez. Tartalékalkatrészként is kapható).
A kivehető Standard szállítószalagot sűrű és viszkózus összetevők befogadására, valamint magas szilárdanyag-tartalmú keverékek előállítására tervezték. Ideális mártások és sajtok előállításához is. (Az eltávolítható Standard szállítószalag négyzet alakú, kisebb átmérővel a Pastomaster 60 és nagyobb átmérővel a Pastomaster 120 esetében).
Ciklusidők: Az egy liter keverékre jutó hőcsere, a 85 °C-ra történő felmelegítés és a 4 °C-ra történő lehűlés rendkívül gyors: a 60 HE modellnél kevesebb mint 2 perc, a HE 120 modellnél kevesebb mint 1 perc. Ennél a technológiánál az energiafogyasztás és a pasztőrözési idők egyenesen arányosak az előállított keverék mennyiségével.
Nagy teljesítmény*: Opcionális funkció, amely lehetővé teszi, hogy a teljes energiafogyasztás növekedése nélkül akár 20%** megtakarítást érjen el a felfűtési időkben. * Csak a Pastomaster 60 HE és a Pastomaster 60 HE P modellekhez érhető el. A vásárláskor kell megrendelni. ** A standard változathoz képest
Kényelem
Új megoldások a maximálisan egyszerű használatért:
-Fedél és csereszivattyú: Vadonatúj kialakítású fedél, könnyen összeszerelhető és szétszerelhető. A csereszivattyúnak köszönhetően a fedelet kinyitva hozzáadhatja az összetevőket (miközben a keveréket kevergeti), teljes biztonságban dolgozva.
Keverékszállító készlet: A keverékek higiénikus szállítására tervezett opcionális készlet.
Vödörpolc: Acélból készült opcionális extra. Kivehető a könnyű mosás érdekében. Új megoldások a maximálisan egyszerű használatért
Tömlőtartó: A gép hátulján található tartónak köszönhetően a víz tömlők úgy helyezhetők el, hogy a talajhoz képest felemelve maradjanak, így megkönnyítve a könnyű mozgást és a padló tisztítását.
-Vízfeltöltés*: Új opcionális extra a receptúrához és/vagy a tisztításhoz szükséges pontos víz mennyiség adagolásához, időt takarítva meg és elkerülve a mennyiségi hibákat.
A gép elején található QR-kód beolvasásával hozzáférhet a legfrissebb felszerelési információkhoz: Katalógus, használati útmutató és Carpi Care kit.
Megtakarítás
Csökkentett vízfogyasztás!
Carpigiani HIGH EFFICIENCY technológia, nagy hatékonyságú motorokkal és nagy teljesítményű kondenzátorokkal felszerelve, amely maximális hatékonyságot biztosít a keverékek pasztőrözése során. A Pastomaster HE nagyvonalú megtakarítást biztosít a vízfogyasztásban, akár 30%-ot is az RTX pasztőrökhöz képest.
Biztonság
Nagyobb üzembiztonság és a termelés fokozott ellenőrzése
-Fedél: A forrásban lévő folyadék kifröccsenésének elkerülése érdekében a habverő megáll a mozgásban, ha a fedelet felemelik, amikor a keverék 50 °C-nál melegebb.
Elsötétítés és vízellátás leállítása: Elektromos áramszünet vagy a vízellátás megszakadása után, ha a hőmérséklet-idő paraméterek garantálni tudják, hogy a keverék nem szenvedett kárt, a pasztőröző újraindítja az aktuális programot. Ellenkező esetben automatikusan új, teljes pasztőrözési ciklust indít, és a kijelzőn megjelenő üzenettel figyelmezteti a felhasználót.
A TEOREMA segítségével a gépet interneten, PC-n, táblagépen és okostelefonon keresztül is felügyelheti. A műszaki szerviz megkönnyíti a távolról történő vezérlés és diagnosztika lehetőségének köszönhetően.
A feldolgozás során, amikor a hőmérséklet meghaladja az 50°C-ot, a kijelző pirosra vált, hogy figyelmeztesse a kezelőt, hogy a gép belsejében melegített termékek vannak. Ez a vizuális jelzés segít megelőzni a forró termékekkel való helytelen műveleteket.
Ergonomikus kialakítás: Fokozott balesetmegelőzés a lekerekített sarkokkal.
Higiénia
Megkönnyített tisztítás, garantált higiénia.
-Hőmérséklet-szabályozott csap: A keverék folyamatosan kering a csapban, biztosítva a megfelelő üzemi hőmérsékletet mind a pasztőrözés, mind a tárolási/érlelési fázisban.
A csap mindig tiszta: Az új forma lehetővé teszi, hogy a keverőcsapot bármikor, a gyártás bármely szakaszában el lehessen mosni.
Teljes körű tisztítás: Az új csap, a levehető szállítószalag és az egy darabból álló csésze lehetővé teszi a gép teljes és egyszerű tisztítását.
Az új rozsdamentes acél kerekek még a legagresszívabb tisztítószerekkel történő gyakori mosást is kibírják.
Az új, rozsdamentes acélból készült szórófej a gép elején található a henger és az ernyő könnyebb tisztítása érdekében, valamint az ajtóval való keresztirányú manőverezés elkerülése érdekében. A permetező a használat közbeni könnyebb kezelés érdekében rögzíthető is.
Még a felületek tisztítása is gyors, mivel a rozsdamentes acél Scotch-Brite kezelésének köszönhetően ellenáll a foltoknak és a zsírmaradványoknak.
Carpi Care kit & Carpi Clean kit: kérje őket a márkakereskedőjétől, hogy gépe mindig higiéniailag tökéletes legyen.
Műszaki adatok:
- Gyártó: Carpigiani
- Modell: Pastomaster 60 HE
- Motorfordulatszám a habverőhöz: 7
- Min. Tartály kapacitás: 15 L
- Max. Tartály kapacítás: 60 L
- Termlés : 60 L
- Termelés: 120 perc
- Min. Szószgyártás ciklusonlént: 15 kg
- Max. Szószgyártás ciklusonként: 45 kg
- Min. Speciális gyártás ciklusonként: 15 kg
- Max. Speciális gyártás ciklusonként: 45 kg
- Min. Joghurtgyártás: 15 kg
- Max. joghurt gyártás: 45 kg
- Teljesítmény: 7 kW (16 A)
- Áramforrás: 400V /50 Hz/ 3 fázis
- Vízhűtés
- Méretek: Mélység: 90 cm / Szélesség: 35 cm / Magasság: 105 cm
- Súly: 165 kg