ILSA EVOLUTION AB21E4011 Multifunkcionális Sokkoló
A sokkoló hűtés olyan technológia, amely a hideg jól ismert tartósító tulajdonságait használja fel annak érdekében, hogy az ételek higiéniáját és biztonságát hosszú ideig változatlanul megőrizze anélkül, hogy a minőségük csökkenne. A sokkoló hűtés és fagyasztás nemcsak megállítja az ételekben természetesen előforduló mikroorganizmusok szaporodását, hanem segít megőrizni az élelmiszerek organoleptikus és tápanyagtartalmát is, ezáltal meghosszabbítva azok eltarthatósági idejét. A sokkoló hűtéssel vagy fagyasztással kezelt ételek ugyanolyan minőséget, ízt és állagot nyújtanak, mint a frissen elkészített ételek, mindezt idő- és költségmegtakarítás mellett. Az Ilsa sokkoló hűtők e hasznos és szinte nélkülözhetetlen technológia integrálásával minden konyhai szakember megbízható partnerei.
A sokkoló hűtés során az étel belső hőmérséklete +90°C-ról +3°C-ra csökken, legfeljebb 90 perc alatt. Ezáltal a +65°C és +10°C közötti kritikus hőmérsékleti tartományon, ahol a baktériumok szaporodása a leggyorsabb, olyan gyorsan jut át az étel, hogy annak biztonsága nem sérül. Ennek köszönhetően a termék 5-8 napig tárolható marad. A hagyományos fagyasztás során az élelmiszerekben lévő folyadékok makrokristályokká alakulnak, amelyek megváltoztatják az étel eredeti minőségét. A sokkoló fagyasztás ezzel szemben legfeljebb 240 perc alatt +90°C-ról -18°C-ra csökkenti a termék belső hőmérsékletét. A gyors lehűlés következtében mikro-kristályok keletkeznek az élelmiszerben, így a minősége nem romlik, és akár hónapokig is eltartható marad.
Műszaki adatok: