Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg éppen étterem nyitás előtt állsz, vagy legalábbis elkezdett megszületni a gondolat a fejedben, hogy te is belépsz a vendéglátás csodálatos világába. Ebben a cikkben egy nagyon fontos és vízválasztó dologról lesz szó, így mindenképpen érdemes tovább olvasni
A hideg téli napokon sokan álmodozunk arról, hogy bárcsak jó idő lenne, és jönne már a nyár. Gondtalan nyaralós napok a Balaton partján: ez talán sokak számára ismerős gondolat, amely mostanság gyakran elfog minket. Az igazi nyaraláshoz azonban van még egy elengedhetetlen dolog: a fagylalt!
Vajon mitől lesz tökéletes egy hamburger? Talán a megfelelő arányok, vagy a buci állaga számít? A benne lévő szószok és zöldségek hozzák el a kívánt eredményt? Mi a titka annak a tökéletes ízharmóniának, ami után azt tudjuk mondani, hogy még életünkben nem ettünk ilyen finom hamburgert?
Egy étterem egyik legfontosabb színtere, egyértelműen a konyha, hiszen ez az a hely, ahol az étel készül és hatással lesz az összes többi folyamatra. Több szempontból is elengedhetetlen ennek a helyiségnek a tisztántartása, mivel nem csak szigorú higiéniás előírások miatt kell figyelni a rendre, h
Az elmúlt félévben drasztikus emelkedésnek indultak az energiaárak, ezt azonban leginkább az ipar szereplői érezhették meg. 2022 januárjától pedig egyesek akár 60 %-kal is többet fizethetnek az áramért, mint korábban.
A nyári szezon vészesen közeleg, de még mindig van egy kis időd, hogy megfelelően felkészülj, bár most már mindenképpen döntened kell, ha azt akarod, hogy ne érjenek váratlan és kellemetlen meglepetések a csúcsidőszak kellős közepén.
Ha körbe nézel a kínálatunkban, akkor láthatod, hogy nagyon sok termékünk származik Olaszországból. Ez egyáltalán nem véletlen, mi hiszünk abban, hogyha gasztronómiáról van szó, akkor ők aztán biztos értenek a dolgukhoz. Ebben a cikkünk pedig a DESCO és a ILSA nagykonyhai gépekről fogunk bővebben
Az olasz gasztronómia kiválóságát nem érdemes vitatni, hiszen valószínűleg mindannyian egyet értünk abban, hogy itáliai barátaink megannyi finomsággal árasztották el a világot, melyek közül az egyik legkedveltebb a fagylalt.
Azok a vendéglátósok, akik igazán jók a szakmájukban, tudják, hogy az ételek előkészítése, ugyanolyan, vagy akár sokkal fontosabb lehet mint maga a sütési/főzési folyamat. Ahhoz pedig hogy a munkafolyamat ezen része is a lehető leggördülékenyebben és tökéletesebben menjen, olyan előkészítő gépekkel
Magyarország vízminősége régiótól függően változik, vannak szerencsés helyek, ahol egyenesen ásványvíz minőségű víz folyik a csapból, de sajnos van, ahol nem. Van ahol túl kemény a víz, túl vízköves, vagy csak egyszerűen ihatatlan. Ebben a cikkünkben bemutatjuk a BWT vízszűrő rendszerek gyártóját!
Képzeld el, hogy épp egy forgalmas szombat estén állsz az éttermed közepén, és elégedetten konstatálod, hogy a lehető legjobban halad az üzlet. A vendégek csak özönlenek be az ajtón, a konyha ezerrel pörög és sorra jönnek a megrendelések. Nem hangzik rosszul, ugye?
Egy vendéglátó egység lehet kicsi, lehet nagy, de nagyon fontos, hogy mindenképpen ízlésesen legyen berendezve, hiszen senki nem szeretne egy olyan étterembe vagy cukrászdába betérni, amiről ordít az összeszedetlenség.
Talán elsőre furán hangozhat, ha azt mondjuk, most van a legtökéletesebb alkalom beszerezni egy fagylaltvitrint vagy hűtőt, de ha kicsit jobban belegondolunk, teljesen logikus érveket lehet felsorakoztatni mellette. Ebben a cikkben el is mondjuk, hogy miért!
Van egy kedves kis kávézód? Esetleg egy juice bárt üzemeltetsz vagy egy cukrászdát? Netalántán egy olyan vendéglátó egységed van, ahol minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere? Akkor mindenképpen szükséged lesz egy Santos gépre, higgy nekünk, nem fogsz csalódni!
Ha a húsiparban dolgozol, akkor bizonyára hallottál már a Dadaux-ról. Ha pedig esetleg mégsem, akkor most nagyon figyelj, mert egy olyan gyártót fogunk bemutatni, amit muszáj lesz megismerned. Akik pedig már ismerik ezt a márkát, azoknak is érdemes lehet maradni, mert könnyen meglehet, hogy tudunk n